Faʻafefea ona Filifili ma Faʻapipiʻi PVC P-Trap?

I lalo o le pusa umukuka, o le ae iloa ai se paipa pi'o.Siaki i lalo o lou faatanoa faleta'ele ma o le ae iloa atu le pi'o tutusapaipa.Ua ta'ua o le P-Trap!O le P-Trap o se U-pi'o i totonu o se alavai e fa'afeso'ota'i ai le alavai o le goto i se tane septic fale po'o se alavai a le malo.E fa'afefea ona e iloa ole P-Trap e sa'o mo oe?Ina ia fuafua le tele saʻo, e tatau ona e vaʻavaʻai i le va o le faletaele ma le umukuka.A filifili po o fea mea e fa'aoga, toe iloilo mea o lo'o i ai ma kopi i lau P-Trap sui.

Filifili le P-Trap sa'o
E mana'omia lou su'esu'eina po o le fea P-Trap e sui.Fa'amau umukuka P-Trap e sau i le 1-1/2" lapopo'a masani, a'o fa'aoga faleta'ele le 1-1/4" lapopo'a P-Trap.E maua foi mailei i ituaiga meafaitino eseese e pei o le acrylic, ABS, apamemea (chrome poʻo le natura) maPVC.O mea o loʻo iai nei e tatau ona faʻaaoga pe a sui le P-Trap.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le P-Trap
A o tatou savalia laasaga e faʻapipiʻi ai le P-Trap, ia manatua o le paipa siʻusiʻu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i taimi uma i le alavai ma le pito puupuu o le piʻo e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le alavai.O laʻasaga e tutusa e tusa lava po o le a le tele poʻo mea e te faʻaogaina (o le auala fesoʻotaʻiga e ono fesuisuiaʻi e faʻatatau i mea.)

Laasaga 1 – Aveese le alavai tuai
Aveese vaega o iai mai luga i lalo.Atonu e mana'omia ni tui e aveese ai le nati.O le ai ai se vai i totonu o le U-pilo, o lea e sili ai le tuʻu lata ane o se pakete ma se solo.

Laasaga 2 - Faʻapipiʻi le spoiler fou
Afai o lo'o e suitulaga i le umukuka P-Trap, tu'u le kesi paipa si'usi'u i le pito mu o le paipa si'usi'u.Fa'apipi'i e ala i le viliina o le nati fa'ase'e i luga o le fa'agogo.
Afai o lo'o e suitulaga i le P-Trap i lou faleta'ele, ia e nofouta o le alavai e amata ile pito ma ua uma ona maua le P-Trap.A leai, fa'aopoopo se apa'au pito i tua e maua ai le umi sa'o.

Laasaga 3 - Faʻaopoopo T-pepa pe a manaʻomia
I tulaga e le masani ai, atonu e te manaʻomia le faʻaopoopoina o se T-piece.O se faatanoa ma pesini e lua e fa'aoga ai se tee otaota e fa'afeso'ota'i ai le paipa si'usi'u.Fa'afeso'ota'i mea fa'apipi'i fa'atasi ma ta'ele ma nati.Ia mautinoa o lo'o fa'asaga le pi'o o le kesi i le vaega filo o le paipa.Fa'apa paipa lubricant i le sliding gasket.O le a faʻafaigofieina le faʻapipiʻiina ma faʻamautinoa le fetaui lelei.

Laasaga 4 – Fa'apipi'i le Mailei Lima
Manatua e fa'asaga tonu le fa'alava o le vaimea i le alavai filo ma fa'apipi'i le lima mailei i le alavai.

Laasaga 5 – Fa'apipi'i Mailei Tulima ile Mailei Lima

O le bevel o le gasket e tatau ona faasaga i le tulilima.Fa'apipi'i le mailei pipi'i i le lima mailei.Fa'amau uma nati i se paipa so'o fa'ase'e.

*Aua ne'i fa'aogaina le lipine Teflon i filo pa'epa'e ma mea fa'aoga.

Fa'aaoga lau P-Trap
A maeʻa ona faʻapipiʻi le P-Trap, e mafai ona e faʻaogaina le pusa e aunoa ma ni faʻafitauli.I le aluga o taimi, e te manaʻomia le tausia o lau P-Trap ina ia mautinoa o loʻo faʻatinoina lelei ma e leai se tafega.Pe o lo'o e fa'apipi'i se P-Trap i luga o lou faleta'ele po'o le fa'apa umukuka, o le palama e te mana'omia.


Taimi meli: Mati-17-2022

Fa'atatauga

Paipa lalo ole eleele

Paipa lalo ole eleele

Fa'avaivai

Fa'avaivai

Faiga Suavai

Faiga Suavai

Sapalai meafaigaluega

Sapalai meafaigaluega